søndag 9. september 2012

Er det mulig??? (To nøster pent brukt angoragarn gis bort...)Jeg er litt allergisk mot pollen. Jeg er litt allergisk mot katt.
  Jeg er litt allergisk mot hund, men det fortrenger jeg...

Bestilte nyyydelig angoragarn i herlig burgunderfarge (Hotty) fra Pickles for et par uker siden, begynte så fornøyd på en litt baggy genser til meg selv. Etter hvert måtte jeg bare kaste inn håndkleet; det var som om jeg i verste pollensesong hadde gnidd meg i ansiktet med en katt! Hva lager de det garnet av, egentlig??? Jeg skjønte egentlig at det ikke var laget av pollen eller katt eller hund. Geit, sier de hyggelige Pickles-damene.


Så da vet vi det. Jeg er ganske allergisk mot geit. Angora-geit, altså. Sukk.

De åtte nøstene jeg ikke har brukt, går i retur til Pickles. (Hvis du ikke har lyst til å kjøpe dem, da?)
 Ett og et halvt nøste er strikket. 
Hvis du har lyst på to opprekkede nøster angoragarn i herlig høstfarge, gi lyd fra deg i kommentarfeltet under. Og hvis noen skulle ha lyst på en fin påbegynt angoragenser i glattstrikk, er det enda bedre! Godt begynt, osv...


19 kommentarer:

 1. Ååh så kjedelig :-( jeg kan vel muligens overta alt garnet, men hva vil du ha? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I og med at jeg får "full pris" for de åtte nøstene hvir jeg returnerer dem, så har jeg ikke lyst til å selge alle ti for under denne prisen, altså 8x50,- kroner.
   Hvis du vil ha bare de to, så gir jeg dem bort:-)

   Slett
  2. Jeg tar alle sammen, om jeg får de for 400 kr inkl porto :-D

   Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 2. Anonym9/09/2012

  Angora garn kommer ikke fra geiter,men fra angorakaniner.Det må være mohair geiter garnet ditt er fra.Spinner selv garn fra angorakaniner.

  SvarSlett
 3. Dersom du googler angorageit, vil du se at det finnes :-)

  SvarSlett
 4. Ja, de opplyste på Pickles at det kan komme fra geit eller kanin, og at deres kommer fra geit :-) Jeg tipper jeg er "litt" allergisk mot angorakaniner også...

  SvarSlett
 5. Ja, herlighet - jeg kan alltids overta garnet du ikke får levert tilbake ;) Så kjedelig at du ikke visste at du var allergisk, og enda kjedeligere at du faktisk er allergisk mot det nydelige garnet. Du får holde deg til sauen, ikke så verst det heller :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, sauer er jo ålreite dyr det også, som vi vet :-)

   Slett
 6. Uff så kjedelig å reagere på garnet!!

  SvarSlett
 7. Dumt at du reagerer på garnet, som oftest er det "fluffet" en reagerer på enten det er angora kanin, angora geit eller eks. aplakka. Da allergenet sitter i flasset og etter at fiberet er vasket og farget, tviler jeg på at det er så mye allergener igjen ;)

  Ellers så er det litt feil info ang. angora geit og angora kanin. Angora geiten produserer mohair fiber, mens angora kaninen produserer angora fiber. En kan også spinne angora helt alene, det er kun for spensten sin del en ofte blander inn saue ull i blandingen. Det er også flere forskjellige angora kanin raser, som gjør at angora fiberen er veldig forskjellig.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for diverse oppklaringer! Jeg har ikke merket noe når jeg har strikket med alpakka, men det var jo mye mer "fluff" på dette garnet. Det er jo det som gjør det så fint :-)
   Betyr det du sier at hvis garnet er fra geit, så er det egentlig en mohair-genser jeg har påbegynt?

   Slett
  2. Heisan

   Ja, det er helt riktig. Det er en mohair genser og da bør du holde deg unna alt mohair garn i fremtiden, siden du har reagert sånn. Bortsett ifra at jeg tror det er angora garn, slik det så ut ifra bildet på Pickles sin side, 70% mohair kan være ganske stikkete, da det er Kid-mohair som er fra de første klippingene som er mykt og deilig.

   Slett
 8. Å nei, så kjipt! Kjenner også at jeg klør litt i nesa av det garnet men det er på grunn av alle småhårene som løsner.

  Forresten, dette garnet må jo være angora? Syns det er helt annerledes enn mohair, mye mykere og "kortere hår".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg trodde jo også at det var angora, men jfr ekspertkommentaren over så vet jeg ikke helt hva jeg skal tro...??
   Garnet er forøvrig på vei til et nytt og bedre hjem på Vestlandet :-)

   Slett
  2. Heija

   Jeg selv er overbevist om at dette er angora garn, da 70% mohair er tja ikke så mykt og deilig. Så sant det ikke er kid-mohair. Men, skal selvsagt ikke gå i mot Pickeles, om de sier det er ifra angora geit.
   Har sendt inn spørsmål til Pickles, men ikke fått noe svar. Blir alltid litt nysgjerrig når det kommer slike svar ifra en garn butikk og hva som stå på info om angora på siden deres ;)

   Kjekt at garnet er kommet til bruk hos andre :)

   Slett
  3. Oppdatér meg gjerne når/hvis du får svar fra Pickles :-)

   Slett
 9. Anonym1/21/2013

  Haha, jeg må le :) Jeg gjorde akkurat som deg, forelsket meg i en angoragenser fra Pickles, og strikket nesten ett nøste før jeg måtte gi opp fordi det klødde i hele ansiktet... Derfor søkte jeg opp 'angoragarn for allergikere', og bloggen din kom øverst på listen...

  Jeg byttet mitt garn til kasjmirgarn fra Pickles, og det ser ut som det blir en veldig myk og lett genser - gleder meg til å bli ferdig :)

  /Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cecilie:-)
   Takk for tilbakemeldingen, da vet jeg at jeg også kan prøve kasjmir... Jeg har også testet mohair, forresten, og det gikk bra. Altså kun angora som ABSOLUTT ikke funker!
   Her går det mest i alpakka for tiden :-)

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)