søndag 1. september 2013

Akkurat DEN følelsen....
-når du har brukt masse tid (og garn!) på et større prosjekt til deg selv, og etter å ha festet alle tråder og endelig tar den på så.... passer den  p e r f e k t.
Ble akkurat sånn som du hadde tenkt. Fargen. Mykheten. Lengden og bredden. 
Hele følelsen med plagget. 

Jeg hadde en sånn stund, med den følelsen, første gang jeg tok på meg denne versjonen av Lett genser (mønster fra Pickles). Blandingen av merino og silke/mohair må bare oppleves, det må være noe av det mykeste jeg har strikket med. Mohair er forresten er supert alternativ hvis du som jeg er litt allergisk mot angora. Og dette garnet loer MYE mindre enn angoragarnet!

Jeg har prøvd å vise farge og struktur så godt det lar seg gjøre, men fargen er nok egentlig litt mørkere enn på bildene. Fargen mørk marine er absolutt å anbefale hvis du er ute etter 
en vakker og mørk dyp nyanse.


Endring fra mønsteret: jeg strikket lengre ermer og bol, og droppet å bruke en annen fargemelering mot toppen av genseren. Hele denne myke herligheten veier totalt 300 gram. Hvis du strikker str M og lager ermer og bol lenger holder det akkurat ikke med 200 g merino, men 50 g av silke/mohairgarnet var nok.

Størrelse S med de samme endringer i ermer og bol hadde sikkert vært stort nok, men her meldte min skrekk for å strikke et for lite plagg seg... ("En genser som er litt for liten kommer jeg aldri til å bruke, en litt for stor genser er helt OK". Noen som kjenner igjen den?)Denne har jeg absolutt lyst til å strikke igjen! 


19 kommentarer:

 1. mmmm! Deilig! Bildene stråler jo bare myyyyyk genser.

  SvarSlett
 2. Fantastisk og nydelig genser, og hvilken deilig følelse :-)

  SvarSlett
 3. Å, den så helt skjønn ut på :))

  SvarSlett
 4. Den følelsen er fantastisk! Og genseren er så lekker!

  SvarSlett
 5. Anonym9/01/2013

  Den strikket jeg også i sommer, og gjorde nesten de samme endringene :)
  Den er utrolig deilg, myk og lett!
  Her er minvariant:

  SvarSlett
 6. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626805474025895&set=a.609624815743961.1073741829.588562477850195&type=3&theater

  SvarSlett
 7. Genseren var lekker og det er så deilig med raglanfelling.

  SvarSlett
 8. Kjempefin genser som kledde deg godt! Den ser skikkelig deilig ut! :)

  SvarSlett
 9. Den ble knallfin! Også den fargen, da! *sukk* :)

  SvarSlett
 10. Denne genseren ble lekker. Passer supert til dongeri.Jeg har akkurat strikket en til meg selv med Alpaca og en tråd silk kid. den ble også helt herlig. Fikk råd om å legge den i frysen en stund så skulle den ikke nuppe.
  Klem

  SvarSlett
 11. For en herlig genser! Tror jeg også snart må strikke en god og varm genser til meg selv :)

  SvarSlett
 12. Er så glad for at eg har funnet din blogg her inne.
  Takk for at du delar.

  Genseren ser nydeleg ut!

  Smil frå Elisabeth

  SvarSlett
 13. ÅÅ, DEN fargen og DEN genseren! Love it! Kombinasjonen av ull og mohair/silke er uslåelig. Har også et egoprosjekt i den kombinasjonen på pinnene:-)

  SvarSlett
 14. Jeg fryktet at det skulle komme "så passet den ikke allikevel" eller noe i den dur. Så bra at den er perfekt! DA er det gøy å strikke, og den så jo bare fantastisk digg ut :)

  SvarSlett
 15. Åhh - så herlig med full klaff. Kjempefin genser.

  SvarSlett
 16. Anonym9/04/2013

  Så utrolig gøy når det man har laga passer perfekt! Denne var kjempelekker, og absolutt en genser eg kunne tenkt å strikka til meg sjølv, men driv og moter meg opp til å strikke voksenversjon av mariusgenseren først...

  SvarSlett
 17. Så nydelig! Jeg har enda til gode å prøve Silk Mohair, men godt å høre at den loer mindre enn angoraen. Jeg må støvsuge sofaen hver gang har jeg strikket med angora ;)

  SvarSlett
 18. For en herlig genser du har strikket! Vakker blåfarge! Flotte bilder! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)