torsdag 12. september 2013

Bye bye, restegarn!


Alt dette forsvant ut av huset i dag...
To fulle bæreposer, avsted til nærmeste barneskole. De ville gjerne ha det, viste det seg, og jeg ville gjerne bli kvitt det. Her er det årgangsgarn av ymse ubestemmelige typer, i alle regnbuens farger. 
Mest ull, litt bomull og noe... annet? 
Noe er arvet, noe kjøpt, noe har jeg fått. Jeg kjenner igjen noen fluffy greier fra genseren jeg strikket på ungdomsskolen (da genserne bare ikke kunne bli lodne nok), jeg kjenner igjen noen farger som jeg en gang syns var fine og absolutt "helt sikkert" kom til å få bruk for, og noe raggegarn som min mormor må ha brukt... -og nå får det forhåpentligvis komme til nytte igjen!


To bæreposer ut av huset betyr IKKE at det er tomt her, for å si det sånn. Men jeg har bare tatt vare på det jeg vet hva er, og nøstene ligger fint sortert i merkede poser. Garnkista mi står ikke lenger med halvåpent lokk fordi det tyter ut garn på alle kanter...


Jeg skal bli såååå flink til å merke restegarnet fra nå av. Helt sikkert!


Skal vi vedde på hvor lang tid det tar før kista er stappfull igjen?
-eller forresten, helst ikke...
12 kommentarer:

 1. Flink du e då, tror eg vil ruge litt til på garnet mitt men må vel innse at litt mååå vekk ;)

  SvarSlett
 2. Jeg hadde også garnrydding i går, og da fikk jeg sortert og planlagt litt ;) Et tips er å brette sammen magebåndet og dytte det inn i nøstet. Da er det lett å sjekke hvilket garn det er :) Jeg gjør alltid det, i tillegg til å prøve å få likt garn i samme pose :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk å få ryddet opp i garnjungelen! Smart å gi vekk til skolen også, de har jo alltid bruk for garn til ymse prosjekter ;) Jeg har gjort det samme, og har på følelsen det vil skje flere ganger.

  SvarSlett
 4. Hyggelig at det kan gå videre da - her havna en stor pose med bare backlash og annet søl i søppla mens resten kommer i kasser/poser/hyller. Deilig å rydde opp ikke sant?

  SvarSlett
 5. Det er veldig fint å gi restegarn til skolene. Jeg har jobbet som formingslærer i mange år med ansvar for innkjøp og budsjett. En pose med restegarn er gull verd :)

  SvarSlett
 6. Jeg har også gitt vekk restegarn, til barnehagen. Vinn-vinn! Rart hvor mye morsommere det er å kjøpe nytt garn enn å bruke det man allerede har ...

  SvarSlett
 7. Jeg har også sortert restegarnet, synes det blir sååå mye mer inspirerende av å ha litt orden :) dog tar jeg ikke helt av, men holder meg til kategorier som tynn ull, tretråds, tynn alpakka og tykk ull/alpakka - da er det større sjans for at jeg klarer å opprettholde systemet :)

  SvarSlett
 8. Kjekt å få ryddet og samtidig gitt bort til noen som blir glade for å få garn. :)

  SvarSlett
 9. Dobbel-glede = Skolen og ungene blir glad + at du får litt bedre oversikt (og kanskje bedre plass i garnlageret)! Lurt å merke posene slik du har gjort! Det tror jeg at jeg adopterer! Ha en fin uke fra i morgen! :)

  SvarSlett
 10. Ahh, dette burde jeg også gjort :)))

  SvarSlett
 11. Det er så deilig! Jeg gav vekk to bæreposer til SFO, og har litt dårlig samvittighet for alle som nå får gusjegrønne påskekyllinger...

  SvarSlett
 12. Å merke poser med restegarnet slik du har gjort er jo genialt! :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)