Ripsen er omsider moden her i hagen min. Jeg pleier alltid å lage masse ripsgele, fordi det er
1) GODT!
2) Hyggelig å gi bort, og
3) man slipper å rense ripsen før man koker den (genialt, spør du meg!!)
Inspirert av Doktor Molly fikk jeg også lyst til å lage en ripsmarengs-pai.
Oppskriften finner du her. "Skorpmjøl" betyr forresten brødsmuler, hvis du lurte på det... Det hadde jeg ikke for hånden, så jeg improviserte og brukte i stedet en dæsj store havregryn og en håndfull Chia-frø. Frøene er kjempesunne og gir en fin, nøtteaktig smak. Fungerte helt perfekt, det!
Serveres med vaniljesaus :-)
P.S: En liten ekstra historie:
I dag var det en liten annonse i avisa hvor en jente lurte på om noen hadde bær de ikke trengte selv; hun ville gjerne komme og plukke. Jeg sendte henne en sms og tilbød henne rips (har to s v æ r e busker, rekker ikke å plukke alt!)
Det viste seg at hun hadde fått mange henvendelser, og hadde "mer enn nok". En stund seinere får jeg en ny sms fra henne; hun kunne godt hjelpe meg med å plukke?
(Jeg hadde skrevet at jeg ikke rakk å plukke alt selv).
Var ikke det hyggelig gjort?
Jeg takket pent nei til tilbudet, hun skulle få slippe å plukke bær hun ikke skulle ha selv...
Uansett; vær hyggelig med verden, og verden er hyggelig tilbake :-)
Nå fikk jeg vann i munnen :)
SvarSlettSkal legge denne oppskriften et lurt sted.
Og for en skjønn historie ;)
Ja, ikke sant? Blir så glad av sånt :-)
SlettMmm... Fikke skikkelig lyst på ripspai!!! Laga noe lignende med rabarbra flere ganger tidligere i sommer, nydelig med merengs det også!! :) God søndag!
SvarSlettÅå, denne så god ut! Herlig historie forresten, godt at det finnes sånne søte mennesker;-)
SvarSlettHei!
SvarSlettTakk for tips hos meg med link til den gode Ripsmarengs paien! Mmmmm, det hørtes fantastisk godt ut! Og historien med den lille jenta var jo så skjønn!
Ønsker deg en nydelig dag!
Klem Cathrine :-)