mandag 25. mars 2013

Doktor Ingrids banankake


Dette er en fast gjest på hytta...

Du har sikkert noen bananer liggende? Noen som ingen har spesielt lyst på lenger? Med denne kjempegode formkaka kommer halvgamle og overmodne bananer til heder og verdighet igjen; sammen med krydder og et hint av kaffe utgør de en super kombinasjon i en kake som holder seg saftig leeeenge. Perfekt til hytteturen, enten det er sommer eller vinter eller sånn midt i mellom.

Like god til morgenkaffen som til kveldskos :-)


Ikke særlig fristende, kanskje?



Du trenger:
150 g mykt smør eller margarin
200 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
2 tskj bakepulver
1 tskj natron
1 tskj vaniljesukker eller 0,5 tskj vaniljeekstrakt
1 tskj ingefær
2 tskj kanel
3-4 modne bananer
0,5 dl sterk kaffe (gjerne kald)

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn ett egg av gangen.
Bland mel og alt det tørre og rør det forsiktig inn i røren.
Mos bananer og bland det oppi sammen med kaffe.

Bruk en form kledd med bakepapir; en stor brødform er passelig til denne porsjonen.

Stekes langt nede i ovnen i ca 45 minutter. Jeg dekker gjerne til med litt matpapir de siste 10 minuttene for at den ikke skal bli så mørk.


Håper du liker den like godt som jeg!




7 kommentarer:

  1. Nam, denne hørtes virkelig god ut! Skal prøve meg på den i påska:-) Takk for at du deler oppskrift!

    SvarSlett
  2. NamNam :)

    God påske! :)

    SvarSlett
  3. Uhmmm....elsker banankage :-)

    SvarSlett
  4. Mmmm.. Denne hørtes god ut!Trur jammen eg skal prøve meg på ei slik i påska:)
    God påske!

    SvarSlett
  5. Perfekt oppskrift for pene-familien! Takk som deler!

    SvarSlett
  6. Takk for oppskrift, den kan vi lage imorgen! Ha en koselig påske hos deg!

    SvarSlett
  7. Smakte på banakake eller "Banana Bread" for første gang i USA nesten 20 år siden. Utrolog godt. Men jeg har aldri prøvd den med kaffe, det må definitivt prøves!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)