Jeg hadde vært på leting etter en skikkelig god oppskrift på Lussekatter, men da jeg fant denne oppskriften hos Emma i fjor var jakten over. Disse er kjempegode; saftige, luftige om smakfulle. Anbefales på det varmeste!
Den beste oppskriften på Lussekatter kommer her:
Du trenger:
50 g gjær
100 g smør
5 dl helmelk
1 boks kesam
litt safran (evt gurkemeie)
2 dl lys sirup
1/2 tskj salt
ca 16 dl hvetemel
rosiner til pynt
egg til pensling
Smelt smøret, bland i melk og varm til et lite hakk varmere enn fingervarmt.
Mens det varmer seg, blander du det meste av melet, salt, og safran.
Hvis du bruker fersk gjær rører du ut denne i litt av den varme blandingen før du blander alt sammen med melet, bruker du tørrgjær blander du denne i melet og tømmer på den varme væsken. Oppi med kesamen også. Og sirup, selvfølgelig. Nam nam.
(Hvis du bruker gurkemeie i stedet for safran kan det være lurt å bruke litt kardemomme i tillegg, sånn for smakens skyld...)
225 grader på varmluft!
Pensle med egg rett før du setter dem i ovnen, da blir de blanke og fine.
Hvis din ovn er bedre enn min så steker du fint tre plater på ca 10 minutter, eller til de har fått en fin gylden farge.
(Hvis du har en like begredelig ovn som jeg har, må du påregne omrokkering av plater under veis og ujevn farge på Lussekattene...)
Og så; SPIS!
De er fantastisk gode nystekte, men kan gjerne fryses også.
Takk for den! Har aldri bakt gjærdeig uten farin, men antar det blir søtt nok med sirup :)
SvarSlett-Det kan jeg forsikre deg om at det blir :-)
SlettRamla tilfeldigvis innom bloggen din. Her var mye kjekt å lese. Så her vil jeg nok ramle flere ganger. Nyt lussekattene :o)
SvarSlettHyggelig med besøk fra deg! Jeg tar turen innom deg også :-)
SlettJeg liker bloggen din :) Og i tillegg var lussekattene nydelige ! De ble bakt tidlig tidlig i morges og servert til mine ansatte - LYKKE ! Ha en flott førjulsdag
SvarSlettÅh, så bra at det ble vellykket! Ble glad nå :-)
SlettTakk for oppskrift! Har ikke bakt lussekatter før, men nå skal det prøves! :-)
SvarSlett