fredag 30. mai 2014

Ett eller to ermer på Magic loop?
Jeg syntes jeg hadde gjort en stor og genial oppdagelse da jeg første gang prøvde meg på Magic loop-teknikken (se for eksempel her). Etter dette har alle ermer og andre småting blitt strikket med én lang pinne i stedet for mange små; for meg fungerer det SÅ mye bedre.

Nå holder jeg på med en jakke til datteren min. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på to ermer samtidig, -slik jeg ser mange strikker strømper, for eksempel. 

Jeg mener; ermene. Det kjedeligste av alt. Og det er to av dem! Tenk om begge ermene kunne bli ferdig samtidig...

Nå har jeg prøvd det, og... jeg er ikke overbevist. 

Jeg syns det ble vel mye dytting og draing av pinner, det gikk rett og slett veldig sakte, syns jeg. 
Flere med samme erfaring?Så nå er ermene tilbake på hver sin pinne. Det positive med at jeg har begynt på begge ermene, er at jeg strikker litt på det ene og litt på det andre; så kanskje de blir ferdige omtrent samtidig allikevel?
17 kommentarer:

 1. Er helt enig! Jeg strikker med en lang pinne, men bare ett erme om gangen :)

  SvarSlett
 2. Anonym5/30/2014

  Jeg har bare prøvd med to på en gang, og jeg ble ikke overbevist. Syns det går fort på strømpepinner, så pleier egentlig å bruke det. Men kanskje jeg skulle gitt magic loop med bare én arm en sjanse. Det virker hvertfall genialt når en strikker på fly, buss o.l. der det er litt kritisk om en mister en pinne på gulvet, og trangt å leite etter den igjen..

  Ellers så strikker jeg armene alltid først! Eventuelt en arm, så bolen og så en arm igjen, for å få litt variasjon :)

  SvarSlett
 3. Det høres ut som en erne av gangen er det lureste! Og så synes jeg hanneken over her hadde en lur fremgangsmåte, med å ta en erme, så bolen, og så erme nr 2! Jeg har nettopp begynt på en Nancy kofte, og der er i hvertfall veien kortere, ettersom jeg skal strikke rundfelling! Ønsker deg en fin helg! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Jeg strikker alltid begge ermene samtidig på magic loop, men jeg får alltid stripe mellom pinnene på strømpepinner, så de har jeg parkert for godt! Brukes kun til 3-needle bind off, eller hva det nå heter på norsk...
  Det er sikkert en vanesak hva som går raskest. Men jeg strikker løst, og det har muligens litt å si - det er lite dytting og draing. Strikk til endes, bytt pinne, strikk til endes, bytt tråd, strikk til endes, bytt pinne, strikk til endes, bytt tråd... Det beste er at økninger/fellinger kommer på samme sted, og jeg slipper å telle. Og så er det vel meget mulig at produksjonen hadde dalt skrekkelig i påvente av nr-2-mojo. Kudos til de som klarer erme nr 2 uten å bli lei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sliter også med den stripen mellom strømpepinnene... Jeg strikker stramt, det er sikkert derfor jeg syns det ble vel mye "dytt&dra"...

   Slett
 5. Aldri lært meg magic loop, jeg - men strikker gjerne to på en gang likevel, litt på ett pinnesett og litt på et annet. Som deg :)

  SvarSlett
 6. En om gangen på magic loop. To går for sakte, for mye styr med pinnene. Og jeg har prøvd på både sokker og ermer. En om gangen, det går.

  SvarSlett
 7. Hmm dette er en teknikk jeg ikke har prøvd. Men den må jeg prøve. Er ikke spse begeistret for å strikke med "ørten" pinner jeg heller!

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke prøvd parallellstrikk med magic loop enda, men er helfrelst på teknikken i utgangspunktet og noterer meg erfaringa di;)

  SvarSlett
 9. Magic loop, men hver erme på sin pinne, for jeg synes det kan bli vel mye tråder om jeg har flerfargestrikk feks.

  SvarSlett
 10. Så mange flotte ting du lager! Jeg har lagt deg til på bloggen min, slik at jeg kan følge deg videre. Kjolen du hadde strikket, som ble vist i forrige innlegg, ser bar helt nydelig ut!

  SvarSlett
 11. Prøvde en og to ganger men tålmodigheten strakk ikke til å lære seg teknikken ;)

  SvarSlett
 12. Jeg prøvde meg på Magic Loop med to sokker på en pinne litt for tidlig i min strikkekarriere tror jeg, så jeg ble litt skremt.
  Men jeg trives egentlig godt med strømpepinner, og er ganske flink til å strikke litt på både høyre og venstre (enten det er snakk om sokker, ermer, votter eller noe annet), så jeg synes ikke det er så stort problem. Men supert at det finnes så mange forksjellige løsninger. Kanskje jeg en dag får til Magic Loop med to på samme pinne?

  SvarSlett
 13. Jeg strikker ofte begge ermene samtidig ved hjelp av magic loop - og jeg synes det fungerer veldig godt. Unntaket er om det skal være flere enn to farger i mønsteret, da begynner jeg nemlig å slite og ser meg nødt til å strikke ermne hver for seg. Men magic loop fungerer strålende etter min mening!

  SvarSlett
 14. Jeg har bare prøvd magic loop med en arm og synes det er genialt. Hadde tenkt å prøve meg på to, så det var kjekt å lese disse erfaringene:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)