søndag 22. juni 2014

Preparer son arrivèeJeg strikker jo av og til på bestilling, og barnetøy er vel det jeg oftest sier ja til å starte på. Noe av det som er morsomt med å ta den typen "oppdrag", er at jeg av og til får spørsmål om å strikke mønster jeg aldri hadde kommet til å finne selv. 
Denne jakken, Preprare son arrivèe, er et eksempel på det; på bloggen j'adore knitting finner du dette og mange andre nydelige mønstre til barn. 
Mønsteret var litt.... merkelig. Garnet som var foreslått på den minste størrelsen var et annet enn i oppskriften ellers, og det var myyye tynnere enn det garnet som jakken på bildet var strikket i. Det stod heller ikke hvor mye garn man trengte. Så jeg måtte prøve meg frem (ja, prøvelapp og det hele!).Jeg brukte DROPS Lace fra Garnstudio, dobbel tråd hele veien. Garnet er supertynt og utrolig mykt, i en blanding av babyalpaca og fineste silke. Pinne nr 3,5. Hele jakken veier bare 70 gram!
Det tynne garnet gjør at alle små skjønnhetsfeil og ujevnheter vises SÅ godt...

Jakken er foreløpig uten knapper (som det forresten bare skal være tre stykker av på den minste størrelsen). Koselig at hun som har bestilt jakken vil både velge og sy på knapper selv. 
Tror jakken kommer tl å bli helt nydelig på ei lita tulle som kommer i september.

Håper mottakeren blir fornøyd :-)

15 kommentarer:

 1. Superskjønn! Elsker sånne sarte naturfarger til baby :))

  SvarSlett
 2. Lekker. Nydelig småbarnsplagg.
  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelig jakke! Mønsteret ser veldig vanskelig ut, så dyktig du er!

  SvarSlett
 4. Hvor er den fin! Smuk farve og mønster, og garnet er fantstisk!

  SvarSlett
 5. Denne var skikkelig søt! Og jeg synes slett ikke det synes noen feil, tvert imot, jeg liker den litt løse looken tynt garn gir. Den ser veldig lett og god ut, og jeg skulle gjerne hatt en akkurat sånn i voksenstørrelse ;)

  SvarSlett
 6. Så nydelig! Dette var et nytt mønster for meg:)

  SvarSlett
 7. Ååå...den var aldeles nydelig!

  SvarSlett
 8. Nyydelig jakke! Og så greit å slippe å sy på knapper da!

  SvarSlett
 9. Den var jo bare lekker, skal sjekke ut bloggen du nevner… ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 10. Jeg har nettopp strikket denne i Alpakka fra Sandnes Garn og er helt enig: oppskriften er jo egentlig bare en samling scrap notes. Jeg fikk til slutt tilnærmet rett strikkefasthet, men målt mot andre babyjakker i samme størrelse var det tydelig at jeg måtte slutte å følge mønsteret og heller ta det på følinga for å få rett størrelse. Boblemønsteret er likevel verdt strikkinga. Jeg elsker resultatet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at det ikke bare er jeg som synes denne oppskriften var litt... mangefull, da! Og hyggelig med tilbakemelding fra andre som har strikket samme mønster :-)

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)