onsdag 19. mars 2014

Arrrghhhh…. -tyveri!!!

Dette bildet fant jeg ved en tilfeldighet på en annen blogg. Hmmm…. det så da merkelig kjent ut?!?


Joda, det er mitt. Lagt ut på bloggen sommeren 2012. Noen syns det passet fint å bruke dette bildet og presentere det som sitt eget i oktober samme år. Jeg kunne  a l d r i  ha gjort det!
Det er ikke et veldig bra bilde, men det er MITT, og det irriterer meg grenseløst (mye mer enn jeg ville trodd på forhånd, faktisk!) at noen har "stjålet" det.

Hva ville dere ha gjort? Jeg la inn en kommentar til kjeltringbloggeren i innlegget hennes (hadde det nå enda vært en fin blogg! Var ikke det heller, vettu!!), men kjenner at jeg egentlig har lyst til å "oute" henne og kjefte og smelle….

Jeg skjønner at jeg må begynne å vannmerke bildene mine. Noen som har tips til enkle verktøy for dette?

Det var dagens lille frustrasjonsutlufting. 

Forresten, vent, jeg har en til! Den vakre cardiganen jeg har begynt på, Channel cardigan designet av Jared Flood, kan jeg bare glemme. Min ubrukelige høyre skulder har meddelt meg at fra nå av skal vi visst bare strikke rettmasker. Ingen vrange. Prøver jeg meg på det, gjør det  v o n d t . 
Men cardigan blir det, altså. Rundstrikket. Rett. 

Bare rett.

15 kommentarer:

 1. Har også opplevd tilsvarende. Av en tv-selskap. Når jeg påpekte et så var det et kort beklager og en følelse hos meg at de mente jeg burde være stolt.....

  Tror jeg skal følge med her for evt. tips til vannmerking.

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg merker alle bildene i picasa, enkelt, gratis og bra program til mitt bruk, dvs også justering av lys/farge. Kjenner irritasjonen din, tyveri er tyveri!

  SvarSlett
 3. Veldig kjedelig, og veldig lurt å merke bildene.
  Hvis du ikke bruker Mac, er også photoscape et veldig fint program å bruke. Du må laste det ned, men på min gamle pc klarte jeg det helt selv :o)
  Det kan du også bruke når du ikke har nettilgang. Det finnes til Mac også, men der kan jeg ikke legge på tekst… :o(

  SvarSlett
 4. Så irriterende! Skjønner deg godt. Jeg også har lurt på dette med vannmerking av bilder, så jeg følger med her på tips ;)
  Synd det var med jakken du ville strikke, får håpe det kan bli en slik en annen gang. Jeg har problemer selv med mye vrangmasker og må velge prosjekter med omhu ift det. Ganske kjedelig når det er så mye fint å strikke. Men jeg tenker, kanskje en dag...;)

  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 5. Anonym3/19/2014

  Dumt med jakken da, men da får du kjøre på med en knæsj cardigan! Du ville jo ha en enkel jakke også:D
  Vannmerking er lurt, mine bilder er vel for så vidt ikke noe folk vil stjele (har jeg da for meg) men man vet jo aldri...

  SvarSlett
 6. Så utrolig irriterende. Hadde blitt veldig sint om jeg hadde funnet noen av MINE bilder på andre sin blogg. Jeg har også vurdert å vannmerke bildene på bloggen, men synes det er litt kjedelig når det skal lages bloggbok og det står skrevet på alle bildene. Men kanskje det bare er noe en må leve med. Det er jo et brudd på åndsverksloven når man legger ut andre sine bilder, og dette burde folk som holder til i bloggverdenen har kunnskaper om. Kanskje du skulle linket til loven og et par artikler om det og håpe at det går inn til den som stjal bildet ditt. Utrolig frekt er det hvertfall! Har merket noen av bildene mine på instagram. Synes faktisk det er en smule irriterende når folk kopierer bildene mine der også og legger de ut på sin instagramprofil selv om de tagger meg i det. (bruker iWatermark på iphonen forresten)

  SvarSlett
 7. Ps.. Hvis du ikke har tatt det bilde av den cardiganen selv så kan det kanskje være en ide å lese denne artikkelen her ;) http://hanspetter.info/2013/06/de-fleste-bloggere-bryter-andsverksloven-hver-dag/ For å ha alt på det rene! hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du jammenmeg rett i!!! Jeg fjernet bildet:-)

   Slett
  2. Ja jeg fikk meg en "aha" opplevelse jeg også da jeg leste innlegget.

   Slett
 8. Hei!
  Ja, det er ergelig å oppleve, men vannmerking er nok eneste vei å gå! Jeg bruker også gratisprogrammet Photo Scape, som jeg også redigere i. Teksten på vannverket kan gjøres svak, så det ikke forstyrrer motivet. Låner jeg produktbilder i en omtalr, merker jeg også disse med produktteiers navn og linker.

  Synd med skulderen din, og håper du blir bedre snart, for jakken var lekker!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 9. Det må være umåtelig pinlig å bli tatt på fersken med å stjele andres bilde!!!! Best å holde sin sti ren. For min del legger jeg heller ikke ut bilder av barn hvor ansiktet er synlig, heller ikke voksne uten å spørre om lov. Katten, derimot, er en sikker bloggkjendis. Bloggen din er dessuten fin. Jeg har kikket på den flere ganger. Hilsen Siri

  SvarSlett
 10. Da jeg nylig opprettet bloggen min, tenkte jeg verken på vannmerking av bildene mine eller noe som helst annet "forebyggende" i forhold til andre bloggere med uærlige hensikter. Men etter å ha lest dette innlegget, begynner jeg å lure på om jeg kanskje er litt naiv...jeg har heller ikke en sånn "robot - kontroll" for å kunne poste kommentarer på bloggen min, og hittil har alt dette gått bra
  (bank i bordet !). Uansett veldig fint at du sier ifra om at slikt kan forekomme ( utrolig frekt da..!), og det har kommet veldig mange gode tips og råd i svarene her - tusen takk til både deg og dere andre :)

  SvarSlett
 11. Æsj så kjedelig!! Noen eier altså ikke samvittighet. Kan liksom ikke tro at folk kan gjøre noe sånt men dette beviser jo vitterlig at vi er for naive. Jeg begynte å vannmerke bildene etter at et firma brukte et av mine bilder i en reklame - uten å spørre meg først. Da jeg sendte de en epost og henviste til åndsverkloven fikk jeg til svar at de hadde jo bare brukt Google Bilder og ikke hadde sjekket kilden. Heldigvis la de seg flate!

  Jeg bruker forresten PicMonkey eller Picasa til å redigere og samtidig vannmerke bildene.

  Kjedelig med skuldra di! Jeg har også en venstre skulder som til tider er litt kranglete. Da gjelder det å finne noen strikkeprosjekter som er forenelig med det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker Picmonkey når jeg lager collager (etter råd fra deg, for leeenge siden:-)) men har ikke tenkt over at jeg kan lage vannmerker med det...

   Slett
 12. Æsj, så kjedelig! Har du hørt noe fra synderen?

  De gangene jeg har opplevd det, har bildene blitt fjernet på min oppfordring. Heldigvis.

  Jeg er utrolig treig på å vannmerke, men burde vel.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)