Og du lurer kanskje på hva du skal bake til lørdagskaffen?
Here we go:
Selv har jeg ingen spesielle barndomsminner om denne kaka
(som jeg tenker på som en "gammeldagskake").
Jeg skjønte imidlertid da jeg så at mannen min ble blank i øynene hver gang han hørte ordene
"tropisk aroma" at denne kaka måtte kanskje prøves...
Den ER god. Kjempegod!!!
Til Tropisk aroma trenger du:
120 g mykt smør
200 g sukker
2 egg
225 g hvetemel
2 tskj bakepulver
1 tskj kanel
1 tskj revet muskatnøtt
2,5 dl melk (jeg bruker lettmelk)
3 ss kakao
Noen spiseskjeer melk til dynking av kakebunn
Og til glasuren:
ca 300-400 g melis
70 g mykt smør
3 ss kakao
1 tskj vaniljesukker (eller noen dråper vaniljeessens, hvis du har det)
4 ss sterk kaffe (eller mer), gjerne espresso
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 160 grader, smør en kakeform ca 24 cm i diameter.
Rør smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen. Bland mel, bakepulver og krydder, IKKE kakao!
Rør inn melblandingen og melken vekselvis.
Ha omtrent halvparten av røren i den smurte kakeformen, bland den andre halvparten med kakao og tøm deretter dette over oppi kakeformen. Rør gjerne littegranne rundt, slik at du får en fin marmorering av kaken.
Stekes på nederste rille i ovnen, ca 40-45 minutter, mens en fantastisk duft av kakao og krydder brer seg i huset....
Når kaken er kald lager du glasur og pynter kaka. Noen liker mye glasur, andre lite. Skjær den i minst to lag, gjerne tre! Denne kaka skal ikke pyntes med mye annet stæsj, men jeg har skjønt at "ekte" Tropisk aroma skal dekoreres med "gaffelrutemønster", slik jeg har prøvd å vise på bildene.
Denne oppskriften er ikke veldig stor, det går helt fint å doble den og bruke større form dersom det er mange munner som skal mettes, eller du bare har veeeldig lyst på kake!
Denne oppskriften er ikke veldig stor, det går helt fint å doble den og bruke større form dersom det er mange munner som skal mettes, eller du bare har veeeldig lyst på kake!
Denne kaka blir bare bedre hvis den får står kjølig et døgn eller to før den serveres.
Lykke til med baking av en supergod sjokoladekrydderkake!
MMMMnam nam, nå satte du meg helt i kakemodus! Takk for at du deler og ha en flott helg videre!
SvarSlettHimmel! Den høres nydelig ut. Enkel og smakfull. Skal i bryllup i Septemeber så det får bli til etter da :-) God lørdag og takk for oppskriften!
SvarSlettDenne så alt for deilig ut.. :)
SvarSlettBabykiloene har ikke godt av slike bilder ;) ha en fin helg :)
SvarSlettKan vi ikke si det sånn at denne kaka er god for melkeproduskjonen eller noe sånt da, og dermed bør inntas så snart som mulig?!?
SlettÅhh, denne skal jeg prøve en dag. Vi har forelsket oss helt i banankaka di, som er blitt et fast innslag hos oss når bananene er overmodne. Takk for at du deler!
SvarSlettBare hyggelig! Takk for tilbakemelding, alltid stas, det!
SlettJasså ja, kanskje det er denne kjæresten sikter til når han med vann i munnen snakker om tropisk aroma... hmmm!!
SvarSlettGarantert!
SlettJeg er oppvokst med Tropisk Aroma, og bare ordene gjør at jeg blir blank i øynene, minnene strømmer på og jeg får vann i munnen <3
SvarSlettHehe, denne er det lenge siden jeg har smakt! Den var fast innslag hjemme hos oss på 80-tallet :) Jeg har forøvrig bakt et par andre "80-tallskaker" om igjen de siste årene - alltid med stor suksess.
SvarSlettMmmm, denne så god ut!
SvarSlettEtter å dumpet innom dette innlegget før helga så ble det kakebaking på lørdag. Første gang jeg lagde Tropisk aroma, men det blir ikke siste. Saftig ble den også, selv om jeg helt glemte å dynke den. Mannens arbeidkollega fikk resten i dag, og tilbakemeldingene var gode. Det er stas :)
SvarSlettHa ei fin uke!
Takket være frøken ij, ovenfor, er denne oppskriften lagret og etter dåpen til helga! Skal prøves, for nå fikk jeg virkelig vann i munn!
SvarSlett