tirsdag 2. oktober 2012

Breaking news: prøvelapp!!

Så skulle det altså skje, også her i Doktorhjemmet; en prøvelapp har blitt til. 
Helt utrolig, -men det var nok like greit...Jeg skal strikke Enkel bestefartrøye fra Pickles, og har kjøpt det utrolig fine merino tweed-garnet.
Det anbefales jo "alltid" at man skal strikke prøvelapp; -jeg gjør det egentlig...aldri. 
Men jeg skjønte på måten det ble presentert på i oppskriften, virkelig med strengstemmen, liksom, at her må du strikke prøvelapp!!!

OK, da. Jeg ser poenget. Mine 14 masker og 29 riller ble IKKE 10 x 10 cm. Det ble 8 x 10 cm...
I og med at denne genseren strikkes "på tvers", får dette ganske stor betydning, spesielt når jeg strikker den største størrelsen. Det er ikke aktuelt å gå opp i pinnestørrelse, da jeg synes at tettheten i prøvelappen var veldig fin.
Frem med kalkulator og prosentregning!

Garnet og blåfargen er bare helt nyyydelig:-)


Jeg er glad for at jeg strikket prøvelapp...12 kommentarer:

 1. Jeg bruker google reader for å følge bloggene jeg liker. Der dukka det opp et innlegg nesten likt dette, og jeg tenkte; aiaiai, hun har vel ikke strikka prøvelapp i ENKELT garn?!? Hehe;)
  Nydelig farge du har valgt.

  SvarSlett
  Svar
  1. *rødme rødme* Jo, jeg strikket i enkelt garn først, og følte veldig at her er det noe som ABSOLUTT ikke stemmer.... men faktisk så utgjorde den doble tråden ikke så mye i målene, det ble bare myyye finere! Jeg må fremdeles beregne noen ekstra masker :-)

   Slett
 2. Gratulerer med prøvelappjubileum! Et tips fra sidelinja; Pickles strikker ofte vedig løst, så det kan være lurt å strikke prøvelapp på barneoppskriftene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :-) Ja, min erfaring er også at Pickles-damene strikker mye løsere enn meg. Nå vet jeg til og med nøyaktisg hvor mye løsere...

   Slett
 3. Oioioi...imponert! Sånn en prøvelapp ser ut ja...hihi

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hadde ikke sett en før du heller, nei...
   Var jo egentlig ikke så veldig spennende. Kan ikke forestille meg at det kan bli nødvendig å gjøre det igjen. Been there, done that... :-)

   Slett
 4. Så flink du er - lurt med prøvelapp, det lønner seg helt sikkert-
  men ikke så ofte man tar seg tid dessverre ;O)
  Lykke til! Garnet ser spennende og fint ut!

  :O) Nina

  SvarSlett
 5. Så flink du er! Har også funnet ut at prøvelapp kan være veldig lurt i noen tilfeller; det er jo så utrolig kjipt å strikke plagg som blir for små!

  Det garnet har jeg så lyst å prøve! Følger spent med på dine strikkerier:)

  Lykke til med omregningen! Enig med deg i at Pickles strikker løst - for løst.

  SvarSlett
 6. Ja noen ganger er det lurt å følge gode og erfarne råd...

  SvarSlett
 7. Flott farge - ja viktig med prøvelapp (sier jeg mens jeg strikker på en babylue som jeg ikke har strikket lapp til...)

  Pickles har små størrelser så jeg kommer ihvertfall til å strikkeprøvelapper neste gang jeg skal følge en av dems oppskrifter

  SvarSlett
 8. Jeg har også krøpet til korset og strikket prøvelapp på akkurat denne oppskriften - LURT! Er nå ferdig med den første enkle bestefartrøyen i den fantastiske grønnfargen "Løvsprett" og har såvidt fått nummer to i super-knæsj orange "Tyttebær" på pinnene. Stor strikkelykke, dette, er bare litt spent på hvor mye mykere plagget blir etter å ha blitt skylt opp i Milo...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg også spent på! Syns ellers at garnet er kjempegodt å strikke med. Og fargene du har brukt; -mine favoritter også :-)

   Slett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)