fredag 26. oktober 2012

Psst! Spørsmål stilt med hviskestemme...

For lite?

Jeg lurer på noe, litt sånn unevnelig, kanskje, men (og her har jeg hviskestemme): 

 Når kaster dere garn? Kaster dere garn i det hele tatt??

Jeg syns jo generelt at man i utgangspunktet skal kaste minst mulig, og alle har jo lært at mat, for eksempel, skal vi ikke kaste. (Barna i Afrika osv...) Men hallo folkens, mat går jo stort sett ut på dato. Garn er .... evigvarende?

Voksende garnlager er et stadig tilbakevendende tema her i strikkebloggland, de vokser kanskje fordi vi A) kommer over noe superfint garn på salg som vi bare MÅ ha, B) kjøper aaaalt for mye til et prosjekt, C) kjøper litt for lite til et prosjekt, sånn at du må kjøpe et nøste til som det selvfølgelig blir en masse igjen av (og så er vi igang igjen), eller D) får garn (av noen som også har et alt for stort lager...)

Så jeg lurer på: kaster du noen gang garn, og i så fall hvorfor? 
Fordi det er igjen så lite? Fordi det rett og slett er pyton å strikke med? Fordi det egentlig ikke er så superfint allikevel, egentlig ganske stygt?


Hvor i all verden kom dette fra??? FÆLT å strikke med!
Kommer ikke til å få bruk for dette igjen...

Eller er garnkasting rett og slett fy-fy-gå-og-vask-munnen-din-Ingrid ?

A keeper :-)

Det hadde vært kjekt å høre om noen har et lurt tips eller forslag til et system for å gi bort/bytte bort garn... Det er sikkert noen som syns at akkurat mitt "ubrukelige" restegarn er helt perfekt til det de skal lage.

Alt for fint til å kaste!

Tar Fretex imot garn, forresten?

"Kurven med det rare i..."
17 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Barnehager og SFO-er tar imot garn, iallefall noen av dem.
  Jeg kaster garn som jeg mener er ubrukelig eller som er ødelagt.
  Små rester av garn jeg liker kan bli heklede blomster eller heklekanter osv .-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var dette med hekling, da.... -veldig fint med heklede kanter, men hekling står fortsatt på listen "Ingrid gjør noe hun (dessverre) ikke kan"... :-)

   Slett
 3. Jeg kaster litt, men minst mulig egentlig. Tenker at jeg alltids kan få bruk for litt smånøster, og så husker jeg hvor stas det var å boltre meg i mammas restegarn da jeg var liten og superkreativ! Vil så gjerne ha noen smånøster som mine jenter kan leke med og få bruke så mye de vil av når de blir så store.

  Men jeg har ryddet litt i garnlageret mitt nå, og sett at jeg har jo ikke sjans til å spare på absolutt alt. Så det som var bare små rester og litt ymse kvaliteter har jeg rett og slett stappet i en diger papirpose og tatt med i barnehagen. De ble overlykkelige over å ha masse nytt garn å velge i, og jeg fikk plutselig bedre plass i lageret. Kjekt for alle parter! :)

  SvarSlett
 4. Jeg kaster minst mulig garn, men det har vel skjedd... Om du skal kvitte deg med noe garn kan du jo gjøre som det er foreslått av Trine A, over her, eller du kan gi til loppis, eller bytte garn med noen... :-)

  SvarSlett
 5. Jeg kaster kun endene jeg klipper av når jeg monterer ;) De små nøstene samler jeg i ei skål - det er dekorativt, syns jeg. Dessuten har jeg to døtre som kanskje en dag skal begynne å stikke.
  Her i byen tar Røde kors imot garn - kanskje de gjør det andre steder også.

  SvarSlett
 6. Må innrømme at jeg kaster restegarn fra tid til annen:-o Ellers har jeg gitt endel enslige nøster av typen blir-aldri-å-bruke til loppemarked.

  SvarSlett
 7. Jeg har hatt garn-bytte kveld med noen venninder. Alle tok med garn de ikke visste hva de skulle bruke til, rester og annet snadder, også ble det byttet og kommet med ideer til hva alle andres rester skulle brukes til. Det var faktisk ganske smart. Jeg hadde en rest som passet godt sammen med en rest som min venninde hadde, også vips, så hadde hun strikket en super fin lue.
  Så det kan anbefales.
  Vi har også gjort det med stoff rester, og alt muligt krea stuff som hoper seg opp der hjemme. Også kan man jo alltid drikke noe god rødvin til og spise noe godt..

  SvarSlett
 8. Å det er dritvanskelig å kaste garn! For tenk om jeg kom til å få bruk for det! Men en gang i blant hiver jeg ting jeg vet jeg ikke får bruk for, og klapper meg på skuldra. Eller bytter med andre, jeg ble kvitt mye militærgrønn alpakka på den måten, og fikk mønstre igjen. Ah!

  Jeg ryddet i gamle strikketing, og det er iallefall vanskelig å kaste. Utslitte gensere og stygge sokker og sånt. Men så deilig når det er ute av huset.

  SvarSlett
 9. Kaster lite garn, det som gis bort er isåfall akryl eller litt ubrukelig spesialgarn som av en eller annen
  Grunn har kommet inn i garnlageret. Fretex tar imot garn, har til og med kjøpt noe der.
  Bytting er jo kjempelurt, sånn får man samlet like kvaliteter og får ideer til prosjekter av hverandre.
  Kjempedeilig å bli kvitt ting man ikke blir å bruke mer, enten det er garn eller noe annet!

  SvarSlett
 10. Mmh, når jeg tenker meg om kaster jeg aldri garn. Er det noe igjen, så havner det i en eller annen restekurv. Har ikke tenkt så mye over det, bare er sånn. Litt sånn som at man ikke kaster kaffekoppen når man er ferdig med kaffen, hehe....

  MEN det har jo hendt et par ganger.....har kastet noen udefinerbare restenøster av ekkelt garn (tro hvordan det havnet der til å begynne med??), og et par ganger har restenøster med masse krøll på seg havnet i søpla. De laget bare rot i restekurven.

  Garnbytte-kvelder er jo kjempelurt da!

  SvarSlett
 11. Tusen takk til alle som har tatt seg bryet med å svare! Setter stor pris på det :-)
  Ser ut til at de fleste, som meg selv, kaster minst mulig garn. Jeg kommer nok til å sjekke med nærmeste barneskole om de trenger garnrester, ellers kan det jo bli garn med i den neste klesposen som går til Fretex?

  Byttekveld høres ut som en kjempegod idé; jeg tror bare at jeg har litt for få venninner med samme utbredte garnforkjærlighet som meg...?! Mat, vin og utveksling av garn og gode ideer høres jo ellers ut som en perfekt kveld :-) Flere trøndere som føler seg kallet her????

  SvarSlett
 12. jeg må innrømme at i et eller annet anfall av raseri/oppgitthet, kastet garn rett i søppelbøtten etter å ha prøvd å bruke det garnet til forskjellige prosjekter. Jeg kaster helst ikke garn,hekler heller restetepper, men små rester som er kun brukendes til en runde på votter går over regnbuebruen til garnhimmelen.

  SvarSlett
 13. Jeg syns det er vanskelig å kaste garn. Men garn som jeg ikke har likt å strikke med, feil farge eller strikketøy som har blitt fullstendig mislykka blir av og til kastet. Små rester av strømpegarn og tynn ull samler jeg i en liten eske, det blir fine stripeprosjekter etterhvert. Har også en sekk som skal til en barnehage bare jeg får ut fingeren. Den ender nok i søpla etterhvert...

  SvarSlett
 14. Jeg har nå gått igjennom mine kiloer med garn. Jeg har kastet en bærepose med rester av div.slag, fordi jeg hater fargen, hater garnet, det har krøllet seg sammen med ti andre nøster som det ikke blir noe savn av.
  Jeg er ikke flink til å hekle roser, strikke med "stripe-rester" og sånt. Men blir vel det med årene :) N¨å har jeg alt for mye nytt og spennende å prøve!
  Lageret minker og det øker, og jeg ser ingen skam i at det tar litt plass. Det er greit å ha!
  Og ikke er det verdens dyreste hobby, OG man har brukt for det!:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er heller ingen rosehekler eller kant-hekler (eller hekler i det hele tatt, forsåvidt!) Mulig det kommer med årene, som du sier :-)
   -Det er verdens BESTE hobby, også!

   Slett
 15. Vi snakker om ganske små rester dersom de går i søpla. Små rester som egentlig ikke kan brukes til noe ordentlig prosjekt havner i glasskrukka, så ligger de der og er dekorative til jeg trenger litt garn til en blomst, tommeltråd eller en maskemarkør eller to. Større rester som kan brukes legges sammen med sine slektninger, og rester som er brukendes, men som ikke jeg kommer til å bruke, havner i en pose - som etter hvert havner hos en skole eller andre som trenger det.

  Jeg prøvde å bli kvitt noe garn en gang og fikk da et tips med en venninne om bruksområde og plutselig så var garnet brukendes allikevel ;) Så garnbyttekveld med ideer og forslag er nok ingen dum ide!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)