fredag 7. juni 2013

"Hvor var jeg nå...??"

Har du også opplevd det? Du strikker etter et litt komplisert mønster, legger vekk strikketøyet en time eller to eller kanskje noen dager, og så... "-hvor langt hadde jeg egentlig kommet?"

Jeg skal være den første til å innrømme at mine strikkerier ikke alltid er av de mest krevende, sånn mønstermessig sett. Men det hender jo at jeg slår til, og bruker mønster der en virkelig må ha tunga rett i munnen, - hver pinne er "ny". Stadig oftere bruker jeg mønster som er lastet ned elektronisk, og jeg sitter med Ipad'en ved siden av meg og følger mønsteret der. 


For å krysse av og streke ut og notere på mønsteret underveis, gjør jeg følgende:
Når mønsteret er på skjermen (om det er som en PDF eller på mail eller hva som helst), ta et screenshot slik at bildet av skjermen blir liggende blandt bildene dine. 


Jeg har lastet ned en App som heter "You Doodle" (gratis), som er et program hvor du kan streke og tegne (og mye annet rart) på bildene dine. Jeg legger "bildet" av mønsteret inn her, og kan så notere og stryke ut etter hvert som jeg beveger meg nedover mønsteret. Når jeg finner frem strikketøyet igjen etter en stund, er jeg aldri i tvil om hvor langt jeg har kommet.

Dette var kanskje ikke veldig godt forklart, og det kan godt hende det finnes enklere måter å gjøre det på. Andre Apper som kanskje er bedre er det sikkert også. Men dette funker for meg!


Akkurat nå er det søte Elvira som er på pinnene...
16 kommentarer:

 1. Åå, elvira er kjempefin :)) noteres i huskelista..

  SvarSlett
 2. Ja, URK det skjer altfor mange ganger! Tusen takk for tips om app, den må lastes ned asap:) Så slipper jeg tusen gule lapper liggende omkring, haha! Lykke til videre med strikkingen:)

  SvarSlett
 3. Lurt! Jeg bruker GoodReader. Kan legge inn både tekst og linjer m/mer. Liker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset, skal sjekke ut GoodReader:-)

   Slett
 4. Ser ut som du har et fint strikketøy på gang :) Selv bruker jeg alltid papiroppskrifter, og magnetstripe, eller bare postitlapp. Den gode gamle blyanten slår vel heller aldri feil, hihi ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i at papir og blyant er kjekt å ha. Det som er fint med den "nye" måten å gjøre det på er at jeg slipper å ha "gamle" streker og tellesystemer der hvis jeg skal bruke oppskriften en gang til...

   Slett
 5. ååå et kjent fenomen hehe

  SvarSlett
 6. Anonym6/08/2013

  Velkjent, takker for tipset :-)

  SvarSlett
 7. Takk for et kjempebra tips!!!!

  SvarSlett
 8. Smart! Elvira er så fin :)

  SvarSlett
 9. Kjekk app! Den må jeg få tak i. Selv om jeg mest bruker iPhone til mønstrene (padda er mannen sin) så ser det unektelig praktisk ut å kunne merke av hvor en er kommet. Sier meg enig med Strikkehulen, Elvira er kjempefin!

  SvarSlett
 10. Ja herlig. Jeg hadde laget "doppelstrikke" med PC. Det er en fin art ny å lære.
  Ha en fin uke fortsatt. Hjertelig hilsen jeg sender deg... og lykkelig arbeider jeg ønsker. Viola.

  SvarSlett
 11. Dette var ikke dumt, takk for tips! :)

  SvarSlett
 12. Å! Takk for fint tips! Det skal jeg også gjøre heretter!

  SvarSlett
 13. Så smart. Den appen må jeg laste ned.

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)