onsdag 1. oktober 2014

For de kaldeste dagene....


Vil du være godt forberedt for de virkelig kalde dagene? 
"Doble boble vintersett" er et mønster fra Pickles, egentlig strikket med dobbel tråd. Jeg strikket med trippel tråd, jeg. Og lua har jeg til og med strikket to ganger! 
I tillegg til merinoulla og mye mohair tok jeg med en supertynn tråd med alpakka/silke for å få et litt anderledes uttrykk. I og med at jeg strikker fastere enn Pickles-damene og har et stort hode med mye hår, tenkte jeg at det ville være lurt å gå opp en pinnestørrelse på lua; det var det ikke. Den ble ALT for stor, noe jeg selvfølgelig levde i aktiv fornektelse for helt til den var ferdig. Til og med nå, når den er strikket på den korrekte pinne nr 6, er den... romslig. Og varm!
Jeg stoppet da det var igjen et nøste av både Big Fuzz og Tweedy; -halsen er mer enn stor nok slik den er nå!
Jeg skjønner meg ikke helt på det boble-mønsteret. Er ganske sikker på at jeg har strikket det "riktig", men mønsteret hadde nok gjort seg mye bedre med tynnere garn (som ikke "kleber" seg så mye som mohair gjør) og tynnere pinner. Spesielt halsen, strikket på pinne 12, ser bare ut som det er er strikket med betydelig promille; skikkelig ujevnt. 

(Jeg lurte på å ha som overskrift på innlegget "Nei, jeg var ikke full.")


Blåfargen? Jeg syns den er kjeeeeempefin! Dette er den garnpakken som heter Beate
Pluss min egen lille ekstra vri, da :-)9 kommentarer:

 1. Nå kan vinteren bare komme! Jeg skumma gjennom oppskriften da den kom og jeg tror de har glemt å få med at runden der bobla blir til, skal strikkes uten mohair.

  SvarSlett
 2. Ja DET ville jo forklart endel! Jeg syns det var rart at mine bobler ikke lignet noe særlig på de på bildet... Skal prøve å skrive til dem og spørre, så ikke flere trenger å gjøre det samme!!

  SvarSlett
 3. Veldig fint sett, nå kan vinteren komme :)

  SvarSlett
 4. Så flott sett! Nydelige farge!

  SvarSlett
 5. Hm, men på pinne 12 mm kan man kanskje faktisk strikke med betydelig promille,upåvirket av svinnende finmotorikk...? Fint sett i alle fall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha-ha, det har du helt rett i, skal huske det til påkommende tilfeller😀

   Slett
 6. Ser skikkelig varmt og kosete ut dette settet, og herlig farge!

  SvarSlett
 7. Det var et deilig sett :-) og veldig fin blåfarge til øynene dine :-)

  SvarSlett
 8. Dette ser deilig ut!

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)