lørdag 3. november 2012

Mykeste lue og hals med fletter
Kombinasjonen av silke og alpakka må jo nesten være det mest behagelige jeg kan tenke meg... Nydelig å jobbe med, og fullstendig kløfritt. Perfekt for små plagg som skal inn mot huden, ikke sant?

Jeg har strikket lue og hals med flettemønster, designet av Marte Helgetun.
Mønsteret er i hennes nye bok, som kom tidligere i høst. I oppskriften er det angitt dobbelt tråd BabySilk fra DSA, jeg hadde noe Fin fra DSA liggende og fant ut at det måtte da gå an å prøve en tråd med det, også? Et lykkelig valg; det ble utrolig fint, jeg er usikker på om den myyyyke glansen kommer frem på bildene...


Lua er strikket i to rosatoner, halsen i lys grå og rosa. Tror det vil passe perfekt til hun som skal få settet,  det kan forhåpentligvis bli noen bilder etter hvert.
Jeg likte luemønsteret veldig godt, og ser for meg at det lett kan brukes til å lage luer i større størrelser, men kanskje uten "snøring" på toppen?

Det er forresten mange fine oppskrifter til barnehagebarn i boka; 
 jeg er i gang med en genser og en kjole og...

7 kommentarer:

 1. Kjempefine begge to. Jeg har strikket samme lue som deg, men den med øreklaffer. Urolig deilige luer som sitter perfekt på små hoder:-) Masse fint i boken hennes, spesielt til jenter. Men jeg skal klare å velge ut noen deilige plagg til min lille gutt også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer nok til å strikke den med øreklaffer også, ja :-) Er i gang med genser til gutt, prøver meg på "Lillebrorgenser", men med annet garn enn i boka (ville ikke ha den fullt så "pusete"...)

   Slett
 2. åh, disse var utrolig søte! Likte designet på både lua og halsen - spesielt halsen kanskje :) Lurt med fletter øverst! Jeg er et vanedyr og ender som regel opp med den vanlige vrangborden :-S

  Liker oppskriftene til Marte Helgetun veldig godt, og ønsker meg den nye boka hennes. Hun er heldig som jobber for DSA - et av mine favorittmerker.

  Finfine farger du har valgt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, jobb for DSA høres helt perfekt ut.... *drømme drømme*

   Slett
 3. Disse så virkelig myke og deilige ut!
  Likte også bestefartrøya i forrige innlegg veldig godt☺

  Du har en fin og inspirerende blogg!

  SvarSlett
 4. tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg :-)

  kan tenke meg at kransen er noe for deg, når jeg ser hvor flink du er til å strikke...blir alltid imponert av folk som kan strikke :-)
  jeg kan ikke, men jeg kan lage garn nøster.....og kransen ;-)

  klem tone

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)