torsdag 5. juli 2012

Doktor Ingrids supermusli


Denne muslioppskriften har jeg kokt ihop selv, etter inspirasjon fra flere oppskrifter jeg har funnet rundt omkring. Den inneholder ikke korn eller gluten, og er ikke tilsatt sukker. Full av energi allikevel, så kunsten er å beherske seg; den er snaddersupergod!

Du trenger:
2 dl valnøtter
2 dl mandler
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl tørket kokosmasse
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl pinjekjerner
1 dl vann
0,5 dl olje med lite smak, feks rapsolje
En klype salt

Oppskriften fungerer som et utgangspunkt for meg; ofte blir det litt etter "man tager hvad man haver"-prinsippet. Av og til strør jeg litt kanel i. Hakket tørket frukt funker også. Litt honning, kanskje? Da kan du sløyfe oljen.



Sånn gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader, gjerne varmluft.
Grovhakk valnøtter, mandler og pinjekjerner. Bland dette sammen med alt det andre, rør slik at det blander seg godt.
Bre det utover bakepapir i langpanne, sett midt i ovnen, og vent på at deilig duft sprer seg...
Trenger ca 15 minutter i ovnen.
Jeg pleier å røre et par ganger underveis, slik at det blir "jevnt stekt". Pass godt på, kan fort bli brent!





La det avkjøles minst en halv time før du har det i lufttett beholder. Kjempegod med yoghurt naturell og friske bær!



Enjoy:-)











3 kommentarer:

  1. Mmm, dette så godt ut! Også med kokos i, det hadde jeg ikke tenkt på Ü Takk for oppskrift.

    SvarSlett
  2. Åå dette så godt ut:-) Har dilla på en musli fra Axa men hjemmelaga høres bare så mye bedre ut. Må prøves!

    SvarSlett
  3. Hei! Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! :) Hjemmelaget müsli er fantastisk, her i huset blir den borte på null komma svisj!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)