søndag 19. august 2012

Sokk in progress


Som jeg utbasunerte her, så skal det altså strikkes sokker nå...
Jeg har skjønt at det er flere måter å strikke hæl på, men jeg har tenkt å prøve meg på det som ser ut til
 å være en ganske basic sak fra den tidligere omtalte boka. Det er forresten en veldig grei tabell der, som angir masketall og fremgangsmåte for forskjellige størrelser.
Det er også beskrevet hvordan man kan strikke sokker på to rundpinner, og det kan det godt hende jeg prøver; jeg liker  i k k e  å strikke med strømpepinner!


Jeg følger også Veronicas råd om å strikke begge sokkene i paret samtidig, så hælene (og resten også, forsåvidt) blir mest mulig like. Det øker vel også sjansen for at det faktisk blir et par...
Så får vi se om jeg klarer å tyde oppskriften i boka, eller om Doktormamma'n må tilkalles for hjelp?

Jeg strikker på pinne nr 3 med Abuelita tretråds tynn multifarget merinoullgarn (gøy å strikke med multifarge!) fra Pickles; sokkene blir kanskje ikke de mest slitesterke, men jeg tror de blir fine :-)


Kanskje dette blir Den Store Sokkestrikkehøsten?5 kommentarer:

 1. Wow, du har jo kommet godt igang allerede. Bra fargevalg (MYE finere enn i boka), det blir kjempefine sokker! Enig i at strømpepinner er noe herk...

  SvarSlett
 2. Heia, heia! sokkeheiagjengen er klar til å heie deg i mål!

  SvarSlett
 3. Heia

  Fin blogg du har :) Kommer til å kikke innom her flere ganger.

  Lykke til med sokkestrikkingen. Når du først kan det, så glemmer du det ikke. Jeg elsker sokkestrikk - trenger ikke tenke så mye, bare strikke - og så kommer det noe nyttig ut av det også :D Når det er sagt så er jeg altfor lat til å prøve nye måter å gjøre det på. Har lært meg min måte som fungerer fint. Kjedelig ikke sant? Er spent på å se dine forsøk på ulike strikkemåter.

  SvarSlett
 4. Takk for all ros og oppmuntrende kommentarer, det inspirerer og varmer!
  "Jomfruparet" skal gjøres ferdig i løpet av uka... (men jeg har ikke begynt på det vanskelige enda, og ser foreløpig ikke helt hvordan dette skal bli til en hæl???)
  :-)

  SvarSlett
 5. Se der ja, du er jo kjempeflink:D Hælen er det morsomste på sokken etter min mening:-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)