mandag 26. august 2013

Jeg kunne....

Jeg kunne ha skrevet om trening. Om lange turer med telt i høyfjellet. 
Om bøker. Mat. Klær. Eller dyre vesker!

Jeg kunne ha skrevet om livet som mor til verdens vakreste, min alvorlig syke datter. Jenta mi, som aldri blir "ordentlig voksen". Eller om livet med verdens beste mann, min klippe, sjelevenn...

Jeg kunne ha skrevet om hverdager hvor jeg så godt jeg kan prøver å lose andre mennesker gjennom sorg, smerte, sykdom og tap. Uutholdelige situasjoner som må utholdes.
Alt dette er også meg.

Men jeg skriver mest om strikking. Jeg tror det er best sånn.

Strikking; min egen skapende meditasjon, i "flyt", til stede og ikke til stede samtidig. Mitt utløp for skapertrang og kreativitet, behovet for å inspirere og bli inspirert.


Hvis du har lyst til å lese noen kloke ord om å gjøre det du er best på, se dette fine innlegget til fantastisk flinke 
Att vara någons fru, her.23 kommentarer:

 1. Høres ut som at du har mye i livet ditt, både ting som gir energi, og ting som kan være utfordrende.
  Vil bare sende deg gode tanker.
  Strikketøy har en veldig stor terapi virkning!:)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker dyre vesker. Og sko! Ikke glem sko :)
  Og jeg liker bloggen din! Og dette rørte ved meg. Liker det. Ikke lulle seg nede i den svarte kjelleren, men bruke det verktøyet man har til å se opp og frem. Stå på. Heldigvis er det mye godt i livet også!

  SvarSlett
 3. Noen ganger er det godt å bare være en strikker :)

  SvarSlett
 4. Fint innlegg. Håper strikkingen kan være en avkobling. Det er det i alle fall for meg både på gode og dårlige dager.

  SvarSlett
 5. Fine ord. Selv om jeg ikke har de samme utfordringene, så har jeg også strikkigen som terapi og rekreasjon. Jeg blogger også bare om det - og deler og får så masse inspirasjon tilbake på nettopp det - og ikke alt det andre i livet. Fint sånn.

  SvarSlett
 6. Anonym8/27/2013

  Fint skrevet, du tar opp noe jeg har tenkt mye på i det siste. Jeg har det litt på samme måten, stort, krevende og veldig langtekkelig prosjekt på jobb gjør strikkingen til min "terapi". Håndfaste, konkrete prosjekt som jeg ser resultat av (i motsetning til jobb..). Det er så deilig å se noe jeg har laget, som både er fint og nyttig! Det gir meg ro i sjelen.

  SvarSlett
 7. Anonym8/27/2013

  Må bare kommentere og smile for meg selv for det var som om jeg skulle sagt det selv .Ha en fin dag Hilsen Hilde

  SvarSlett
 8. Anonym8/27/2013

  Må bare si at du er flink til å strikke og flink til å blogge ;) og så fint at du deler .

  SvarSlett
 9. Så utrolig godt skrevet, Ingrid! Jeg ble rørt av de fine ordene dine.

  Har gått noen runder med meg selv angående bloggen og hva jeg ønsker å dele der, og kommer hver gang frem til det samme - det er og forblir en strikkeblogg. Man velger jo selv på hvilken måte man ønsker å bruke bloggen og for meg skal det være gøy og lysbetont, fylt av garn og myke strikkeplagg.

  Ha en fin høst med strikkepinnene:-)

  SvarSlett
 10. Så fint skrevet! Det er viktig å holde fokus på det som gir energi :-)
  Varme tanker og ønske om en fortsatt fin dag herfra

  SvarSlett
 11. så fiint, jeg kjenner meg igjen der! Ha en vidunderlig sensommer uke hos deg!

  SvarSlett
 12. Godt sagt! Vi er alle forskjellige og har hver våre historier på hjemmebane. Det vi har felles er strikkingen, som gir energi og utløp for kreativitet og som kan være en avkobling i en ellers hektisk hverdag :) Det er godt å bare fordype seg i pinner, garn, mønster og inspirasjon, og glemme hverdagen utenfor :)

  SvarSlett
 13. Veldig enig, strikking er også min terapi og spesielt godt er det å sette seg ned i sofaen etter lange dager med tung jobb (som du er jeg også lege) og en trassig toåring....Derfor synes jeg det er fint at du skriver nettopp om strikking, og ikke alt det andre, for å lese andres strikkeblogger gir meg masse inspirasjon og energi!

  SvarSlett
 14. Flott innlegg, Ingrid! Det er utrolig hvor glad man blir av strikking og det å lage noe! Det å kunne kose seg med strikking, gir glede og mental avkobling i hverdagen, det er sikkert! Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 15. Helt enig med deg;) For meg er strikking en liten escape fra hverdagen, der jeg kan omgi meg med flotte farger og la kreativiteten styre. Som regel følger humøret med og det er godt å være i en boble bare for en liten stund:)

  Ha en fortsatt strikkeglad uke!

  SvarSlett
 16. Tusen takk for hyggelig innlegg hos meg:-) Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver; med en datter med ekstra utfordringer er det mye rusk man kunne skrevet om, men det er herlig å kunne skrive om strikking og hage i stedet - det blir jeg gladere av :-) Innimellom skriver jeg om vanskeligere ting, og det kan kjennes godt av og til å tenke litt høyt. Men vi trenger alle et fristed, og for mange av oss er bloggen nettopp det.

  Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 17. Anonym8/29/2013

  Heldigvis for oss lesere, skriver du om strikking! Jeg strikker ikke stort i volum, men må ha alltid ha et strikkeprosjekt på gang. , Leser din blogg med fornøyelse. Selv skriver jeg mest om andre ting som opptar meg, og finner glede i det.

  SvarSlett
 18. Så godt skrevet!
  - og jeg er helt enig.. strikkingen fungerer av og til som en flukt, en slags avlastning fra det tunge. Og så mye flott det gir oss - kreativitet er herlig :)

  Ønsker deg en god helg!
  klem ♥

  SvarSlett
 19. Kjempe fint skrevet :) Ønsker deg en god helg :)

  SvarSlett
 20. Det synes jeg høres lurt ut, strikking er godt for både hodet og sjelen :) Klem fra Beth

  SvarSlett
 21. Som sikkert for deg, så er strikking en form for terapi. Så jeg koser meg veldig blant strikkere. Så et det litt godt å få et lite innblikk i at alt ikke er A4 for meg som strever med en eksmann med utfordringer i forhold til psykisk helse og en svaksynt sønn. Takk for at du deler litt at utfordringene, men allemest for at du deler strikkegleden :-)

  SvarSlett
 22. Anonym9/01/2013

  Nydelig skrevet Ingrid <3

  Klem fra Lovise.

  SvarSlett
 23. Anonym9/07/2013

  Nydelig skrevet! Takk for en kjempefin blogg:) Blir inspirert av så mye fint du strikker og baker. Selv er jeg en flittig strikker og bruker strikkingen som fysioterapi for fingrene mine.
  Kreativt er det også:)

  Eva-Anette<3

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)