søndag 21. april 2013

Perfekt Pavlova



Dette er en lettlaget og festfin kake som kanskje er ekstra aktuell i maidagene som står foran oss; jeg lager den imidlertid når som helst på året... Marengs, vaniljekrem, frukt og bær. Vips!
Det har blitt en favoritt fordi den er utrolig dekorativ og ikke minst GOD; jeg kan garantere at den faller i smak hos både store og små. Og den er glutenfri!

Du trenger til bunnen:
6 eggehviter
2 tskj hvitvinseddik
4 dl sukker
1 tskj maismel
1tskj vaniljesukker (eller 0,5 tskj vaniljeekstrakt)

Du trenger til fyll og pynt:
3 dl fløte
1 pk ferdig vaniljekrem (lag evt din egen hvis du er riktig proff!)
Masse bær og evt frukt. Jeg syns blåbær, jordbær og kiwi er et "must", og supplerer vanligvis med bringebær, og bjørnebær hvis du får tak i det. Granateple og pasjonsfrukt som en siste finish gjør den ekstra festfin :-)

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 250 grader (senkes før du setter kaken inn!)
Visp eggehvitene helt stive, ha i eddiken mens du pisker.
Tilsett sukker, maismel og vaniljesukker (eller ekstrakt) litt etter litt mens du fremdeles visper.
Fordel den blanke massen utover en bakeplate kledd med bakepapir. Tegn gjerne opp en runding på papiret på forhånd. Massen kommer til å flyte utover litt under stekning, så tegn rundingen noe mindre enn den diameteren du vil at den ferdige kaken skal ha. 23 cm i diameter som utgangspunkt blir en passelig stor og fin kake, syns jeg.
Sett kaken inn i ovnen, nederste rille, samtidig som du senker varmen til 100 grader.
La den steke i én time, da er den lett gylden og sprø utenpå, og herlig myk inni.
Når den er helt kald, få den forsiktig av bakepapiret og over på et stort serveringsfat. (Dette kan være litt vanskelig, klipp evt bare rundt papiret og la det være med over på fatet). Det er lurt å bruke et fat som er endel større enn selve kaken, her skal det nemlig dynges på med godsaker!

Visp fløten til krem, ha i vaniljekremen og visp det godt sammen. Tøm det opp på midten av kaken, du trenger ikke å smøre det utover. Dyng så på med pynten; less is not more i dette tilfellet!




Bunnen kan gjerne lages dagen før servering. 
Pyntingen tar bare noen minutter før kaken skal på bordet :-)





10 kommentarer:

  1. Pavlovakake er kjempegodt og populært!
    Din variant ser lekker ut, skal prøve den oppskriften neste gang! :-)

    SvarSlett
  2. Åååå stønn ! :)))

    SvarSlett
  3. Denne så skikkelig god ut. Leste litt lengre ned i bloggen din og jeg må si at den røde jakken som du strikket til din niese var fantastisk lekker. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min også.

    SvarSlett
  4. Nam, Pavlova! Sist jeg lagde det va 17.mai i fjor. Bær og krem med vaniljekrydder er min favoritt og så enkelt:)

    Kos deg videre!

    SvarSlett
  5. Ser bare så god ut!! Granateple var et godt tips, har aldri brukt det!
    Fin søndag til deg!
    Siri

    SvarSlett
  6. Oh vad mumsig den ser ut!!!

    SvarSlett
  7. Ble sjesken, nå, gitt. Denne må seff. prøves ut - til nå har jeg vært for feig, men det hørtes jo ikke allverdens komplisert ut. Finfin uke til deg!

    SvarSlett
  8. Nærmere himmelen kommer man knapt på kakefronten...

    SvarSlett
  9. Denne kaka høres ut som en salighet ja.Har kopiert oppskriften i mine dokumenter nå. Må prøves til sommeren. Takk for deling av oppskrift.
    klem

    SvarSlett
  10. Ooooh! Den så lekker ut! Har ikke sett pavlova med kiwi før, men det var jammen en god ide!
    (Det vil si - jeg synes ofte at fyllet er det beste med pavlova, så jeg lager bare fruktsalat istedet. Knis.)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)