mandag 8. april 2013

Magic loop - har du prøvd det?
Ja, det ser ved første øyekast ut som et litt forvirrende sammensurium av pinner og garn, men jeg lover dere folkens; Magic loop er tingen, altså!

Mange som leser dette nikker sikkert gjenkjennende, så dette innlegget er egentlig mest for dere som ikke har prøvd det enda. Magic loop er det å strikke på rundpinne ting som er mindre i omkrets enn det en rundpinne er. Altså; du slipper strømpepinner som glir ut og mistes og er i veien og...Her, for eksempel, strikker jeg et erme med en rundpinne som er ca 100 cm lang, og det er helt perfekt!
Jeg strikker ganske fast, og sliter med å få et fint resultat i overgangen mellom hver pinne når jeg strikker med strømpepinner. Med Magic loop; no problem! 
Mønsterstrikk er også lettere å få pent, syns jeg. 
For ikke å snakke om hvor mye mer praktisk det er når man feriestrikker, og bil/båt/fly-strikker...

Det finnes en haug med instruksjonsvideoer på nettet, se for eksempel her og her. Prøv deg frem, jeg lover at etter litt plundring i begynnelsen så er du etter hvert frelst...

To ting å passe på med rundpinnen du skal bruke: 
1) Den må være skikkelig lang slik at du får "nok plass" (minst 80 cm, vil jeg si), og
 2) Den må være av god kvalitet slik at senen er tynn og myk. Knitpropinnene mine er perfekt til jobben.

Neste gang skal jeg strikke begge ermene samtidig med Magic loop. 
Gir beskjed når jeg har funnet ut av det:-)


24 kommentarer:

 1. Magic loop er fantastisk! Strikket nettopp ferdig ei god ullbukse til dattera mi - to bein samtidig er easy peasy :-) Jeg liker best ovenfra og ned på både gensre og bukser, og da er det enda lettere med magic loop - når armene/beina er ferdig, så er alt ferdig. Samtidig! Maaange færre ufoer nå.

  SvarSlett
 2. Takk for ny inspirasjon mht magic loop, jeg hadde nok ikke rett pinne da jeg prøvde det. Skal prøves på nytt, for det er jo verdt å slippe strømpepinnestrikk.... :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Første gangen jeg prøvde hadde jeg litt for kort pinne og det funket relativt dårlig, kan du si. Laaaang myk rundpinne må til! Litt plunder i begynnelsen, etter hvert går det som en lek:-)

   Slett
 3. Har prøvd, men sverger fortsatt til strømpepinner:) Syns det tar så lang tid å trekke sena rundt ved looping... Jeg også sliter med "hjørner", men løser det sånn høvelig ved å forskyve omgangen et par masker hver runde.
  Ermet ditt ser lovende ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns også det var litt styrete i begynnelsen, å trekke pinnen igjennom hver halve omgang, men nå tar det meg ca ett sekund og det går liksom helt av seg selv...
   Jeg har også prøvd å løse "hjørneproblemet" ved å forskyve omgangen hver runde, men da ser man faktisk en sånn "skråstripe" med løse masker oppover! :-(

   Slett
 4. Jepp! Og det er genialt når man reiser på ferie og bare trenger ta med lang rundpinne. Hilsen turisten.

  SvarSlett
 5. Men to ermer og flere farger, det blir bare kluss hos meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hørtes en smule komplisert ut...

   Slett
 6. Jeg har prøvd magic loop i hekling.Det er faktisk helt topp,men det var nytt at det finnes i strikking også. Hørtes greit ut da.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste ikke at det gikk an å bruke metoden på hekling også, jeg :-)

   Slett
 7. Anonym4/09/2013

  Jeg strikket ett par sokker på en gang, gikk kjapt helt til hælen.. Viste ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det, ble bare rot og trangt på pinnene..så da ble det tilbake til settpinner:)

  Veldig morsom teknikk!:)

  SvarSlett
 8. Jeg bruger magic loop hele tiden. Da jeg også strikker stramt havde jeg de samme problemer som dig med at man kunne se overgangen mellem strømpepindene.... nu er der ingen problemer!
  Og så elsker jeg at jeg kan strikke en hel trøje med bare en lang rundpind.

  Har dog ikke kastet mig ud i at strikke 2 ærmer på samme tid, men måske jeg skulle prøve for det er som regel ved ærme nr 2 at jeg går i stå med strikketøjet og synes det er kedeligt :)

  kh

  SvarSlett
 9. Så kjekt du skriver om dette nå. Jeg skal snart prøve meg på den metoden jeg og, men har ikke visst hvor lang rundpinne jeg trenger til et erme. Nå skal jeg ut å kjøpe 100 cm så får vi se hvordan det går;)

  Alltid kjekt med nye tips:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Jeg har alltid trodd at dette skulle være så vanskelig, men etter å ha sett den ene videoen så tar jeg det tilbake. Det virket da ikke sååå vanskelig! Får kjøpe noen lengre kabler og prøve :)

  SvarSlett
 11. Aahh, nå forstår jeg hvorfor jeg har strevet ned det. Pinnen har ikke vært lang nok!
  Gurolaga har skrytt veldig av hvor enkelt og greit det er, og jeg har prøvd, og ikke helt forstått hvorfor det ble så stramt og vanskelig. Men kanskje det bare må lengre pinne til...

  SvarSlett
 12. Jeg har hørt om det og sett det på youtube, men ikke prøvd det selv. Det høres jo ut som en befrielse å bli "kvitt" de fem pinnene....

  SvarSlett
 13. Hipp hurra for Magic Loop! Strikker aldri med strømpepinner mer - jippi! Fint at du skriver om dette med lengden på pinnen og kvaliteten på senen. Jeg har prøvd litt forskjellige pinner og syns absolutt knitpro er de som funker best - senen er myk og elastisk. Har ikke prøvd de nye karbonz-pinnene, men i følge en venninne er senen for stiv for magic loop.

  Fint hjerteprosjekt du har på pinnene forresten:-)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 14. Dette har jeg ikke prøvd på, men lest veldig mye flott om! Nesten så jeg ikke har hatt troen på at det skal være så enkelt, men nå ble jeg jaggu litt mer overbevist, hihi ;)

  Ha ei fin uke

  SvarSlett
 15. Jeg har hørt om det men aldri prøvd - og jeg skjønner ikke hvorfor, for jeg er overhode ingen fan av strømpepinner og foretrekker ofte å heller strikke frem og tilbake. Så dette MÅ jeg bare få satt i gang å prøve ut:)

  SvarSlett
 16. Dette fikk jeg lyst til å lære meg:-) Har hørt litt om magic loop, men har tenkt at det nok er veldig vanskelig. Du forklarer og viser metoden frem slik at jeg nå ble veldig motivert til å prøve dette. Hilsen fra Berit

  SvarSlett
 17. Hm, det må nok prøves ut dette også..... ha en fin ny uke hos deg og Happy Knitting!

  SvarSlett
 18. Jeg er ingen storstrikker, men jeg kan jo strikke og sist jeg strikket brukte jeg faktsik Magic loop, men det var uten at jeg visste at det var noe som faktisk het det ;) Det var bare fordi jeg skulle felle på et slik cup cake lue, så ble det for liten plass og jeg hadde ikke strømpepinner tilgjengelig. Men da har jeg lært noe nytt! God tirsdag ;)

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)