fredag 5. oktober 2012

Doktor Ingrids beste havrecookies


Kokos, tranebær, hvit sjokolade... 
Denne oppskriften burde kanskje vært utstyrt med en "sterkt vanedannende"-advarsel...

Enten du snart skal på høstferie, sånn som oss, eller snart er ferdig med høstferien, som visse andre, så er disse supergode havrekjeksene helt  p e r f e k t e. 
De er forsåvidt perfekte også for de som ikke har hatt eller skal ha høstferie. 
Når jeg tenker etter så er de egentlig midt i blinken uansett årstid og situasjon...

Du trenger:
150 g romtemperert margarin
230 g brunt sukker
1 egg
125 g hvetemel (jeg bruker ofte speltmel)
2 tskj vaniljesukker
1 tskj bakepulver
5 dl havregryn
100 g hakket hvit sjokolade
100 g hakkede tørkede tranebær
1 dl revet kokosmasse


Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader
Rør smør og sukker til en myk masse
Rør inn egget
Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, tilsett dette i røra, rør/visp godt
Tilsett havregryn, sjokolade, bær og kokos, rør til det er godt blandet

Jeg bruker ca en spiseskje røre pr cookie, det synes jeg blir passe størrelse, men alt er lov :-)


(De trenger ikke å være veldig pene og nøyaktig formede på dette tidspunktet)
Stekes i ca 10 min hvis du bruker varmluftsovn, ellers ca 15 minutter. 





  Pass godt på! De går veldig fort fra å være lekkert gyldne til å bli....veldig brune.

Denne oppskriften blir ca tre stekeplater. Du kommer til å være glad for det :-)





8 kommentarer:

  1. Disse skal lages i helga:D

    SvarSlett
  2. Disse så helt fab ut!

    ønsker deg en nydelig fredagskveld! Jeg får mannen hjem fra Amsterdam ikveld og jeg gleder meg!
    klem&smil

    SvarSlett
  3. Denne må prøves, de ser skikkelig gode ut!!

    SvarSlett
  4. De hadde jeg garantert blitt avhengig av hadde det ikke vært for at jeg har sluttet å spise så mye karbohydrater og sukker som jeg gjorde før. Jeg får allergisk reaksjon på sukker og har gått over til sukrin og stevia. Det funker bra.

    I tillegg til at kjeksene ser kjempegode ut, er de vel litt sunnere også med havregryn og brunt sukker i steden for hvitt.

    Ha en strålende søndag. Jeg skal servere sjokoladefondant i dag laget av malte mandler i stedet for hvetemel. Det er også godt det.....

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, disse kan nok neppe kvalifisere til betegnelsen "sunne", men de er heldigvis ikke hverdagskost her i familien :-)

      Slett
  5. De kakene både ser og høres ut til å smake fantastisk godt! Skal prøves! Takk for oppskrift!! :-)

    SvarSlett
  6. Har testet de i dag, de ble utrolig gode !!

    Takk for flott oppskrift.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)