torsdag 21. juni 2012

Verdens beste brød?Fikk lyst til å lage det le Creuset mener er verdens beste brød; det var i hvertfall en annen måte å lage det på enn jeg har prøvd før, og veldig enkelt (hvis man ikke er veldig sulten og kritisk tom for brød akkurat der og da...)I går rørte jeg sammen deigen, som skulle være løs og fuktig. Røre røre, ingen knaing. Brukte grovt og fint speltmel, og pinjekjerner. Deigen stod under plast i natt. Litt mer røre røre i morges.... Deigen ble egentlig bare våtere og våtere.Nå i kveld, etter jobb og trening og sånn, var det tid for steking. Helte deigen i le Creuset-gryta, etter først å ha dekket bunnen med solsikkekjerner...


 Etter 30 minutter på 250 grader med lokk så det slik ut:
-og etter 15 minutter til, uten lokk, ser det slik ut:

Det lukter fantastisk av nybakt brød i hele huset. Snart klart for prøvesmaking :-)

4 kommentarer:

 1. Dette så spennende ut! Ble det godt? Har sett på flere oppskrifter på eltefritt brød som jeg har lyst å prøve meg på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å kalle det verdens beste var kanskje å ta litt hardt i...
   Kommer definitivt til å lage det igjen, men da skal jeg 1) La det steke litt lenger og 2) Bruke noe annet enn bare spelt.
   Likte veldig godt at brødet kunne brukes "på begge sider"; undersiden som var dekket av solsikkekjerner ble veldig dekorativ.
   Fortsettelse følger!

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Elsker Le Cruset gryta mi, men har aldri prøvd å seike brød i den........

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar. Jeg leser alle, og blir SÅ glad :-)